معرفی انواع مخازن پالایشگاه
بازدیدها: 85
مخازن یک پالایشگاه را بنا به نوع کاربرد و منطقه قرارگیری به چهار دسته تقسیم می کنند:
الف) مخازن نفت خام
انواع گوناگون نفت خام سبک یا سنگین را می توان به طور جدا یا آمیخته، در این مخازن ذخیره کرد. مخزنهای امروزی نفت خام، سقفی شناور داشته، بیشتر به لولههای مارپیچ بخار برای گرم کردن نفت خام در فصل زمستان، پروانههای همزن، عمق سنج و … مجهزند.
ب) مخازن واسطه
این مخازن برای دریافت فرآوردههای نیمه نهایی از یک واحد پالایش، انجام فرایندهای ثانویه و یا تکمیلی و دادن آنها به واحدهای دیگر برای انجام گرفتن فرآیندهای دیگر پالایش یا دریافت ترکیبات گوناگون فرآوردههای پیش از آمیختگی و انتقال آنها به مخازن فرآوردههای نهایی به کار برده میشوند.
پ) مخازن فرآوردهها
فرآوردههای گوناگون نفتی بنا به مشخصات مورد نظر در این مخازن تهیه و به شبکه پخش انتقال داده میشوند.
ت) مخازن بارگیری و پخش
برخی از فرآوردههای سبک و سنگین مانند گاز مایع، روغن موتور، قیر و … که انتقال آنها به مکانهای دوردست از راه خطوط لوله، دشوار یا نشدنی است در مخازن بارگیری انبار شده، سپس به نفت کشها یا مخازن ریلی راه آهن منتقل و به محل مصرف فرستاده میشود. کار بارگیری معمولاً به وسیله تلمبه انجام می گیرد. اگر فرآوردههای نفتی روان باشد و فاصله مخزن تا جای بارگیری زیاد نباشد، با ایجاد اختلاف سطح میان مخزن و نقطه بارگیری، مایع با نیروی جاذبه به وسیله نقلیه منتقل میشود. مخزنهایی که در این سرویس هستند، مخزنهای بارگیری و پخش خوانده میشوند.
مسائل ایمنی
از مشکلات و نگرانیهای که در ذخیره مشتقات نفتی وجود دارد میتوان به مشکلات ایمنی شامل:
- خوردگی مخازن
- تشکیل لجن های نفتی
- افزایش بیش از حد دمای ذخیرهسازی
- آلوده شدن به ترکیبات سبک و تماس با آب
- تجمع ترکیبات سبک قابل اشتعال میباشد
سالانه مقادیر بسیار زیادی لجن نفتی در صنعت نفت و در سطح دنیا تولید میشود. عمده لجن نفتی تولیدی ناشی از مخازن نگهداری نفت خام میباشد. لجن های نفتی همواره مشکل ساز بوده و به جز کاهش ظرفیت مخازن، انسداد اتصالات مخازن و به تله افتادن نفت خام در میان رسوبات، خوردگی را شامل میشود که نیاز به پاکسازی مخازن و خارج ساختن لجن های مذکور در دوره های مناسب می باشد.
مخازن کامپوزیتی فراپاکس
مخازن کامپوزیتی فراپاکس این مزیت را دارا میباشند که دچار خوردگی نشده و بتوان از آنها به طور مستمر (بر اساس سال مفید کارکرد که بیش از بیست سال است) استفاده کرد. این مخازن به دلیل استفاده از رزینهایی با اضافهکنندههای ضد حریق از احتراق ناشی از دماهای بالا مبراست.
مخازن ذخیره مشقات نفتی
در مقاله بعدی به دلایل حوادث مخازن ذخیرهسازی پرداخته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.