برای ورود به دنیای کسب و کار HSE
بازدیدها: 154
از تردید خارج شوید
دو حالت بیشتر ندارد
یا در رشته مرتبط به HSE تحصیل کرده اید یا در سایر رشته ها درس خوانده اید. من به شما کمک می کنم یک هدف شغلی خوب متناسب با روحیات و استعدادهای خود انتخاب کنید و مسیر رسیدن به موفقیت را پیدا کنید.
حتماً در زندگی شخصی خود بارها با افرادی مواجهه شده اید که اگرچه از نظر سطح دانش و مدرک تحصیلی پایینتر از شما قرار دارند ولی در زندگی شغلی خود و یا پیدا کردن شغل مورد نظرشان خیلی موفقتر از شما عمل کرده اند و حتی بعد از استخدام خود نیز به پیشرفتهای شغلی بالایی دست یافته اند.
اما علت چیست؟
مهمترین دلیلی که می توان به آن اشاره کرد این است که شاغلان موفق در نخستین گام به خوبی نیازهای صنعت و محیط کاری خود را درک کرده اند. بنابراین باید بدانید که آگاهی از نیازهای صنایع و شناخت صحیح آن میتواند مهمترین عامل در موفقیت شغلی شما محسوب شود.
شاید پیش آمده که از خود بپرسید مهمترین کاری که میتوانید برای یک صنعت انجام دهید چیست؟ و یا کجا و چگونه باید شغل موردنظرتان را پیدا کنید؟ چگونه باید یک مصاحبه شغلی اثرگذار داشتهباشید؟ چگونه باید در انجام وظایف شغلی خود کارفرما را متقاعد و راضی نگهدارید؟ و یا چه پارامترهایی در شغل شما برای کارفرما بسیار اهمیت دارد؟
قبل از این که به دنبال پاسخ چنین سؤالهایی باشید شاید مهمتر این است که در اولین قدم بدانید زمان درست پرسیدن این سؤالها از خودتان چه وقتی است!
شاید تعجب کنید اگر بدانید زمان پرسیدن چنین سؤالهایی بعد از فراغت از تحصیل نیست بلکه در حین دوران دانشجویی شما باید به مسیر آینده شغلی خود فکر کنید!
10 نقطه ضعف که استخدام شما را به خطر می اندازد!
در حال حاضر استخدام افراد همانند گذشته تنها حول معدل و شایستگی های تحصیلی نمی چرخد بلکه مهارتها و شایستگیهای فردی خاصی وجود دارد که بیش از پیش در اشتغال به کار شما در صنایع و سایر محیطهای کاری تأثیرگذار است. نگاهی که در گذشته نسبت به سطح معدل و برتری افراد ممتاز در تحصیل برای استخدام وجود داشت سبب شده که امروز فارغ التحصیلان با ضعف های بسیاری در اشتغال به کار درگیر شوند که در ادامه به طور خلاصه به مهمترین ضعفها اشاره میکنیم:
- عدم تمرکز
- ضعف اول عدم تمرکز افراد روی یک تخصص خاص در دوران تحصیل است. پرورش یک فن و تبدیل آن به یک مهارت می تواند افراد را از همان دوران تحصیل وارد دنیای حرفه و کار کند. یکی از مشکلات دانشجویان این است که همیشه از شاخه ای به شاخه دیگر رفته و از همان ابتدا درآمدهای بالا را به عنوان معیاری برای انتخاب شغل ترجیح می دهند و این در حالی است که به زودی ناچار به عوض کردن شغل خود خواهند شد. شاید علت این است که هیچگاه روی پرورش یک تخصص خاص در خود تمرکز نداشته اند.
- رزومه های پراکنده:
- وجود این ضعف در فارغ التحصیلان نشان دهنده این است که روی یک زمینه حرفه ای خاصی تمرکز نکرده اند. در حقیقت یک رزومه پراکنده افراد را از رقیبان همسطح خود متمایز میکند نه افرادی که توانسته اند با یک رزومه قوی خود را بالا بکشند. بنابراین با داشتن یک رزومه پراکنده نخواهید توانست در جلسات مصاحبه کارفرما را متقاعد کنید که برای مجموعه آنها مفید خواهید بود.
- نا آشنایی با زبان صنعت
- یک ضعف مهم دیگر این است که فارغ التحصیلان زبان صنعت را به خوبی نمیشناسند و درک درستی از نیازهای صنایع ندارند.
- ضعف چهارم به نوعی از ضعف سوم نشأت میگیرد و باید گفت زمانی که شما مشکلات و نیازهای صنعت را به درستی نشناسید نمیتوانید برای خود نقش مناسبی به منظور رفع چنین نیازهایی تعریف کنید. بنابراین در جلسات مصاحبه در پاسخ به این سوال که “چرا باید شما را استخدام کنیم؟” جواب واضح و قانع کنندهای نخواهید داشت.
- ضعف پنجم این است که در عمل توانایی اجرای آنچه را آموخته ایم نداشته باشیم. این مسأله به این مفهوم است که هنوز دانش مان به مهارت تبدیل نشده است.
- فرض کنید در روز مصاحبه یک بازدید میدانی کوتاهی از صنعت موردنظر داشته باشید و از شما درخواست شود ایده های خود را برای بهبود شرایط شرکت مطرح کنید، در چنین شرایطی پاسخ شما چه خواهد بود؟
- ضعف ششم همین مسأله است که به علت عدمشناخت نیازها و مشکلات صنایع ایده هایی برای بهبود آن نداشته و حتی نمیدانید باید کارتان را در چه زمینه خاصی و از کجا شروع کنید؟
- ضعف هفتم ضعفی است که ممکن است در پرزنت کردن خودمان و ایده هایمان داشته باشیم به طوری که نتوانیم با کمترین اتلاف وقت منظور خود را به درستی منتقل کنیم.
- ممکن است پیش آمده باشد که شما توانایی و مهارت لازم برای پرزنت کردن خود و تخصصتان را داشته باشید اما پرزنت شما قانع کننده نباشد. بنابراین شما باید مهارت متقاعدسازی را در خود پرورش دهید.
- و اما ضعف آخر که اگر آن را برطرف نکنید، بدون شک سبب خواهد شد موقعیت های کاری بسیاری را از دست بدهید ندانستن زبان انگلیسی است که در دنیای رقابتی امروز بسیار مهم است.
این ضعفهایی که مطرح شد معمولاً در مقابل این نگاه ایجاد میشود که با خود بگویید “من فقط لازم است درس بخوانم تا معدلم بالا برود تا بتوانم به راحتی استخدام شوم” و این دیدگاه شما را دچار مشکلات زیادی در دنیای کار خواهد نمود. فراموش نکنید الزاماً بهترین راه سختترین راه نیست. بهترین راه راهی است که شما آگاهانه انرژی خود را در جهت نیازهای صنعت و همراستا با مزیت رقابتی خود صرف کنید.
اشتباهات کشنده مصاحبه شغلی!
در مصاحبه های شغلی ممکن است مرتکب چه اشتباهات بزرگی شوید؟
اشتباهات مربوط به مصاحبه های شغلی را میتوان به سه دسته زیر تقسیم کرد:
- دسته اول اشتباهاتی است که پیش از جلسات مصاحبه شغلی با آن روبرو خواهید شد.
یکی از مهمترین اشتباهاتی که ممکن است پیش از برگزاری جلسه مصاحبه از شما سربزند این است که با هویت اصلی خود و بدون ملاحظه زندگی خصوصی خود را در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام به نمایش بگذارید و به این ترتیب مصاحبه کننده قبل از جلسه بتواند با سرچ کوتاهی از نام و نام خانوادگی شما به اطلاعات بسیار زیادی از زندگی خصوصی شما دسترسی پیدا کند. پس لازم است دقت کافی در فعالیت خود در شبکه های اجتماعی داشته باشید. اما توجه داشته باشید که در مقابل عدم فعالیت شما در شبکه های اجتماعی تخصصی و حرفهای چون Linked in میتواند به عنوان یک نقطه ضعف محسوب شود. اشتباه بعدی این است که برای موقعیت شغلی درخواست داده باشید که افراد بسیار زیاد دیگری نیز برای آن تقاضا داده باشند و سطح رقابت بسیار بالایی برای آن شغل وجود داشته باشد. زمانی که تعداد کارجویان بالا باشد رزومه های بسیار زیادی نیز ارسال خواهد شد و بنابراین در محل تقاضای شغل یک غربالگری اولی های با صرف زمان محدودی در حد 6 تا 20 ثانیه در رزومه ها انجام خواهد شد. نکته مهمی که وجود دارد این است که اگر اولویت بندی صحیح را در رزومه خود در نظر نگرفته باشید، به طوری که مسائل حاشیه ای پررنگتر از مسائل اصلی و مهارتهای مهم شما دیده شود، احتمال حذف شما در همان مراحل و فیلترهای اولیه بسیار بالا خواهد رفت. اشتباه دیگر عدم آمادگی قبلی و فکر نکردن به سؤالات احتمالی است که در جلسه مصاحبه از شما پرسیده خواهد شد. سه مورد از مهمترین سؤالهایی که ممکن است در جلسه مصاحبه از شما پرسیده شود:
الف) به چه علت کار قبلی خود را رها کرده اید؟
ب) حقوق درخواستی شما چقدر است؟
ج) به چه دلیلی باید نسبت به استخدام شما اقدام کنیم؟
- دسته دوم اشتباهاتی است که در جلسه مصاحبه شغلی ممکن است از شما سر بزند:
یکی از اشتباهات رایج در جلسه مصاحبه این است که در پاسخ به سؤال ها بیش از اندازه صحبت کنید و حتی اطلاعاتی را ارائه دهید که این تصور در مصاحبه کننده القا شود که دانش و توانمندی شما بیشتر از آن چیزی است که برای آن فرصت شغلی مورد نیاز است. از طرفی ممکن است توضیحات غیر ضروری شما خارج از حوصله و زمان تیم مصاحبه کننده باشد. بنابراین لازم است که از پرگویی بپرهیزید. اشتباه دیگر این است که در جلسات مصاحبه در خصوص مسائل سیاسی، عقیدتی و یا مذهبی بحث کنید و بنابراین تأثیر منفی در ذهن مصاحبه کننده بگذارید. نگاه کردن مداوم به ساعتتان در جلسه مصاحبه میتواند این منظور را در مخاطبین القا کند که شما اهمیت و زمان کافی برای این جلسه قائل نیستید.
- دسته سوم اشتباهاتی است که پس از پایان جلسات مصاحبه شغلی ممکن است مرتکب شوید. اگر پس از مصاحبه اصرار به کشف نتیجه نهایی و یا ارزیابی سایر رقیبان شغلی خود داشته باشید و با پرسیدن سؤالهای مکرر در محل منتظر تصمیم نهایی تیم مصاحبهکننده بمانید تأثیر منفی بر ذهن مخاطبین خواهید گذاشت. اشتباه دیگر این است که در انتهای جلسه مصاحبه پرسشهای بی ربطی درخصوص میزان حقوق دریافتی، مزایای کاری، تست مواد مخدر، مرخصی های شغلی و … بپرسید.
سئوال اول- شما برای کار در حوزه HSE مناسب هستید؟
سئوال دوم- چه زمینه ای هم درآمد عالی دارد هم شما با ورود به آن حالتان خوب خواهد بود؟
سئوال سوم- برای رسیدن به هدف شغلی انتخابی چه کارهایی باید انجام بدید؟
سئوال چهارم- از کجا شروع کنید؟
سئوال پنجم- وقتی حس اش را نداریم چه کار کنیم؟
سئوال ششم- آیا در مسیر موفقیت هستیم یا کج شدیم؟
سئوال هفتم- چطور رزومه خود را تنظیم کنیم؟
جواب این سئوال ها را به تدریج خواهم داد بگذارید با یک سئوال مهم تر شروع کنیم
به نظر شما مهمترین عاملی که میتواند در موفقیت آینده شغلی شما تأثیرگذار باشد چیست؟
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.