آموزش رایگان ارزیابی پیامد- قسمت دوم
بازدیدها: 192
در این ویدئو دکتر پروینی با استفاده از تکنیک ارزیابی پیامد به سئوالات زیر در مورد آتش سوزی پالایشگاه تهران جواب می دهند؟
1- نرخ سوختن چقدر است؟
2- طول شعله ها چقدر است؟
3- سوختن چقدر طول می کشد؟
4- آیا فاصله ایمن بین مخازن رعایت شده است؟
5- احتمال وقوع انفجار وجود داشته است؟
6- مخازن مجاور تهدید می شده است؟
ما هنگام آتش سوزی در پالایشگاه تهران نبودیم ولی می خواهیم با استفاده از تکنیک ارزیابی پیامد این محاسبات را انجام می دهیم و برای سریع انجام دادن محاسبات از نرم افزار PHAST استفاده میکنیم. برای شروع از قسمت google earth نقشه مربوط به پالایشگاه تهران را باز میکنیم. از این نقشه محل وقوع حادثه را پیدا میکنیم که سه تا مخزن داریم. فرض می کنیم آتش سوزی با مخزن وسطی شروع میشود. برای این که تبعات آتش سوزی را بهتر بررسی کنیم از این نقشه با اسنیپ خود ویندوز عکس تهیه میکنیم و خارج میشویم.
وارد نرم افزار میشویم و در قسمت map و بعد در قسمت raster image این نقشه را وارد می کنیم و بعد set scale و feet all می کنیم. چون نمیدانیم ماده داخل مخزن چیست؛ یک crude Oil تعریف شده انتخاب میکنیم. باد را 1.5 متر بر ثانیه و معیار پایداری هوا را F در نظر گرفتم. دما را 30 درجه و رطوبت را 60 درصد و SOLAR RADIATION را 0.5 در نظر میگیریم. حالا مخزن را ATMOSPHERIC STORAGE تعریف میکنیم. یک CRUDE OIL با مقدار جرم بر مبنای 3 هزار تن و دما 50 درجه سانتی گراد به عنوان ورودی درنظر میگیریم. فعلا DIKE در نظر نمی گیریم. ارتفاع تانکت را 10 متر در نظر می گیرم و حالا آماده RUN هست.
اگر DIKE نباشد تا چه فاصله ای پخش می شود؟ وارد قسمت REPORT می شوم و بعد وارد POOL VAP می شوم و در قسمت MAXIMUM POOL RADIUS می بینیم که 467 متر پخش می شود.
برای واقعی تر شدن مسئله یک باندی را تعریف می کنیم و ارتفاع آن را 15 متر و bund area را 320 در نظر میگیرم( نه به خاطر این که باند را معادل سازی کنم برای این انجام دادم که بتوانم آتش استخری روی مخزن را مدل سازی کنم). در این قسمت باند را اضافه می کنم و b1 نام گذاری میکنم. حالا اگر مجددا run کنم از قسمت early pool fire > equipment می بینم که total burn rate 25 کیلو گرم بر ثانیه است و flame length مربوط به آتش 33 متر است. یعنی ارتفاع شعله ما از بالای مخزن 33 متر است و نرخ سوختن 25 کیلو گرم بر ثانیه است.
اگر ما نشتی داشته باشیم آیا به جز pool fire احتمال وجود حوادث دیگر هم وجود دارد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال یک graph می گیرم و می بینم که بله آتش فورانی و انفجار ابر گاز پیش بینی شده ولی وقتی Explosion نگاه می کنم می بینم احتمال این حادثه خیلی پایین است. دلیل آن این است که این ماده فراریت بسیار پایینی دارد در واقع 46 صدم کیلو گرم بر ثانیه است و رفته رفته کم می شود و به 44 صدم می رسد. پس انتظار این حادثه ها خیلی کم است. ولی get fire اگر با فشار بخواهد خارج شود؛ قابل توجه خواهد بود و اتفاقا آثار get fire نسبت به pool fire بیش تر خواهد بود. نرخ تشتشع را اگر مشاهده کنیم و می بینیم تجهیز کناری را بیش تر تحت تاثیر قرار می دهد. از قسمت GIS میبینیم که آیا POOL FIRE بیشتر تهدید میکند یا GET FIRE ؟ که اگر من GET FIRE را انتخاب کنم مخازن کنار دست بیش تر تهدید می شود. پس بنابراین بحث عدم رعایت فاصله بر مبنای POOL FIRE برای مخازن کوچک مطرح است.
من اطلاعات جزئی تر درباره پالایشگاه تهران نداشتم با پیش فرض ها این کار را انجام دادم تا شما ببینید نرم افزار PHAST تا چه حد می تواند به سوال های واقعی در فاصله زمانی کوتاه جواب دهد و حتی می توانیم ببینیم که این مخازن تحت فشار به واسطه آتش فورانی یا آتش استخری تهدید می شوند یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.