مراحل مقدماتی ارزیابی ریسک در خط لوله با تکنیک Kent Muhlbauer

بازدیدها: 119
در این قسمت تصمیم داریم مروری بر گامهای آغازین انجام ارزیابی ریسک به روش کنت که شامل شش مرحله مقدماتی است داشته باشیم:
گام اول: تشکیل تیم ارزیابی ریسک
به خاطر داشته باشید که مدل کنت را میتوان توسط یک نفر هم به انجام رساند بهویژه زمانی که اختلاف سلایق افراد تیم ارزیابیکننده در نمره دهی زیاد بوده و البته این تفاوتها قابل رفع نباشد. لازم است اعضای تیم در زمینهٔ مدل کنت آموزشهای لازم را گذرانده باشند تا سطح خطای ناشی از عدم وجود آگاهی و دانش در این تکنیک کاهش یابد.
گام دوم: تعیین هدف
اهدافی که از انجام ارزیابی ریسک در خطوط لوله تعریف میشود به دو صورت زیر وجود خواهد داشت:
اهداف اصلی که در حقیقت درک بهتری از شرایط خط لوله و ریسکهای وجود در آن است.
و نیز اهداف ثانویه که میتواند یکی از گزینههای زیر باشد:
- اطمینان از تطابق با قوانین
- ایجاد ضمانت اجرایی
- تعیین سطوح ریسک قابلقبول
- اولویتبندی هزینهها جهت تعمیرات و نگهداری
- تعیین ارزش مالی سیستمهای خطوط لوله
- ردیابی فعالیتهای خطوط لوله به شکل صحیح و …
گام سوم: مذاکره با بهرهبرداران خط لوله و جمعآوری داده
شما میتوانید اطلاعات ورودی خود را بهمنظور پیادهسازی این روش از طریق بازدیدها و نیز تجربیات متخصصین و بهرهبرداران صنعت خط لوله جمعآوری کنید.
با تهیه بسته آموزشی Kent Model به سادگی صفر تا صد ارزیابی ریسک در خط لوله با استفاده از تکنیک Kent Muhlbauer را یادبگیرید. برای تهیه این بسته اینجا کلیک کنید.
گام چهارم: صحت سنجی اطلاعات جمعآوریشده
معمولاً هنگام جمعآوری اطلاعات در یک زمینه خاص، از بهرهبرداران مجرب خط لوله و افراد صاحب دانش در این صنعت، اختلافنظرهایی وجود خواهد داشت که در این صورت هم میتوانید به دادهای که بیشترین فراوانی را از میان نظرات بهرهبرداران داشته است اعتماد کنید و هم میتوانید مقدار کمی گزینه موردنظر خود را تعیین نموده و سپس به یک مقدار میانگین جهت استفاده در ارزیابی ریسک دست پیدا کنید.
گام پنجم: دستهبندی اطلاعات جمعآوریشده
بهمنظور افزایش دقت و همچنین راحتی اجرای محاسباتی ارزیابی ریسک به روش کنت، بهتر است دادههای ورودی که جمعآوری نمودهاید را برای هر شاخص بهطور جداگانه دستهبندی کنید.
گام ششم: تقسیمبندی خط لوله در صورت لزوم
چنانچه خط لولهای که تصمیم به ارزیابی ریسک آن را گرفتهاید یک خط لوله طویل است، لازم است بهمنظور افزایش دقت، آن را به قطعات کوچکتر تقسیم نمایید؛ اما این نکته را فراموش نکنید که تعداد این تقسیمبندی باید منطقی باشد چون زیاد شدن بیشازحد این تقسیمبندی، منجر به پیچیدگی روند ارزیابی ریسک خواهد شد.
برای اینکه بدانید چگونه می توانید یک تقسیم بندی منطقی در خط لوله خود داشته باشید روی فیلم زیر کلیک کنید.
زمانی که تصمیم به ارزیابی ریسک خط لوله گرفتید؛ در اولین قدم چطور میتوانید تقسیم بندی خط لوله را انجام دهید؟
تقسسیم بندی خط لوله به بخش های کوچک تر، دقت ارزیابی شما را افزایش می دهد البته باید در نظر داشته باشید که اگر تقسیم بندی شما خیلی زیاد باشد باعث افزایش هزینه جمع آوری داده ها و کنترل و نگهداری آنها می شود.پس باید به یاد داشته باشید که تقسیم بندی باید منطقی باشد.
یک خط لوله در طول مسیر خودش در معرض یک ریسک ثابت نیست با تغیر شرایط در طول مسیر خط لوله نوع ریسک هم تغیر می کند.
معیار های تقسیم بندی خط لوله که در روش Kent Muhlbauer اشاره شده است به ترتیب زیر است.
اولین معیار این است که در هر یک مایل یا فاصله بین دو BLOCK VALVE را بین دو نقطه تقسیم خود در نظر بگیریم. این روش یعنی قرار دادن BLOCK VALVE به عنوان موضوع تقسیم که یک روش تصادفی محسوب می شود.
اگر شما از این روش استفاده کنید در واقع یعنی از STSATION BLOCL VALVE استفاده کنید؛ از مزایای استفاده از نقاطی که به طور آشکار و ویژه می توانند به عنوان نقاط تقسیم بندی شما باشند بی بهره می شوید.
تقسیم بندی تصادفی در عمل دقت کار را کاهش می دهد و باعث افزایش هزینه های شما در ارزیابی ریسک می شود و در جمع آوری اطلاعات می شود. اما بهترین و مناسب ترین معیار برای تقسیم بندی خط لوله، قرار دادن یک نقطه تقسیم در خط لوله است.
هنگامی که یک تغیر مهم در شرایط خط لوله اتفاق بیفتد؛ شما به عنوان ارزیاب ریسک با در نظر گرفتن هزینه جمع آوری اطلاعات و دقت مورد نظر تعیین کنید و لازم هست آن هارا با توجه به اهمیت و میزان تغیرات یا فرکانس تغیرات اولویت بندی کنیم.
مناسب ترین افرادی که می توانند در تیم شما می توانند برای تقسیم بندی کار کنان و کارشناسان خط لوله هستند که برای اجرای تقسیم بندی کمک بزرگی می توانند بکنند.
پارامترهای مهمی که به عنوان شرایط مورد استفاده در تقسیم بندی باید در نظر گرفت عبارتند از : تراکم جمعیت – شرایط خاک – شرایط پوششی – عمر خط لوله
با تهیه بسته آموزشی Kent Model به سادگی صفر تا صد ارزیابی ریسک در خط لوله با استفاده از تکنیک Kent Muhlbauer را یادبگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.