سئوال و جواب در مورد نرم افزار PHAST
بازدیدها: 287
سئوال 1: یک خط لوله 10 کیلومتری در نظر بگیرید که در کیلومتر پنجم آن یک سوراخ ایجاد شده است اگر یک بار با همین طول و شرایط مساله را حل کنیم و بار دیگر خط لوله را از سمت بالادست (شروع جریان) 20 کیلومتر افزایش دهیم آیا جواب های مساله تغییر نشان خواهد داد؟ کدام پارامترها تغییر خواهد کرد؟
جواب 1:در صورت افزایش طول خط از آنجا که افت فشار ایجاد خواهد شد و ممکن است فشار تعریف شده، قطر و دبی با هم همخوانی نداشته باشند مساله حتی ممکن است به جواب نرسد در صورتی که به جواب برسد هم جواب ها روند کاهشی خواهند داشت.
سئوال 2:
🔨 آیا در نرم افزار PHAST نمودارها در جهت وزش باد رسم می شوند؟ اگر جواب مثبت است چرا؟
🔨 امکان مشاهده نتایج پیامد حوادث مستقل از وزش باد وجود دارد؟ چگونه؟ و کی لازم است ما نتایج را مستقل از وزش باد بررسی کنیم؟
جواب2:
✍️ پيش فرض نرم افزار چه در نمايش نتايج روي نمودارها و چه نمايش نتايج روي نقشه (GIS) نشان دادن نتايج در جهت وزش باد مي باشد.
✍️ اين به آن دليل است كه اولا مي خواهيم ببينيم در جهت وزش باد مواد تا چه فاصله اي پراكنده مي شوند ثانيا مي خواهيم بدترين شرايط را بررسي كنيم.
✍️ در برخي مسائل لازم است جهت وزش باد را خودمان مشخص كنيم كه اين امر فقط روي نقشه امكان پذير است.
مثلا وقتي جهت وزش را براي تحليل يك حادثه واقعي مي خواهيم استفاده كنيم از اين امكان بهره مي بريم.
براي تغيير جهت وزش باد بايد مراحل زير را طي كنيم:
– كليك روي نقشه در GIS
– انتخاب منوي Consequence
– كليك روي Wind Direction
– تنظيم درجه وزش باد
در يك حالت مهم ديگر هم ممكن است لازم باشد نتايج مسقل از جهت وزش باد يا به عبارتي در تمام جهات ممكن (360 درجه) نمايش داده شود كه بايد از امكانEffect Zone Only استفاده كنيم.
براي اين كار مسير بالا را بايد طي كنيم و در نهايت بجاي كليك روي wind direction روي Plot كليك كرده و گزينه Effect Zone Only را انتخاب كنيم.
سئوال 3: برای بررسي آثار انفجار یک مخزن محتوی مایع در حال جوش (اعم از تخمين احتمال مرگ در فواصل مختلف) از کدام تجهیز و کدام سناریو در نرم افزار PHAST باید استفاده کنیم؟
جواب 3- براي شبيه سازي انفجار مخزن محتوي مايع در حال جوش بايد از Standalone و از سناريوي BLEVE استفاده كنيم تا به اين ترتيب بتوانيم آثار انفجاري را در فواصل مختلف از نقطه انفجار بررسي كنيم.
سئوال 4- چگونه می توان از نرم افزار PHAST در تعیین مرز سایت (Restricted area)، فاصله اثر پذیر آن (Impacted area) و حریم ایمنی استفاده کرد؟
جواب 4-با استفاده از نرم افزار PHAST مي توانيم پيامد حوادث فرايندي محتمل در واحد اعم از آتش، انفجار يا نشت ماده سمي و به طبع احتمال مرگ افراد و از بين رفتن ابنيه و تجهيزات و خسارات محيط زيست را تعيين كنيم.
حال سئوال اينجاست كه مرز يك واحد را بر چه اساسي بايد تعريف كرد؟
پاسخ اين است كه بايد از استانداردهاي معتبر استفاده كنيم.
در استانداردهايي چون TOTAL GS 253 تمام مراحل و شاخص هاي لازم براي تعيين مرز سايت، محدوده اثرپذير و حريم ايمن واحد يا تجهيزات مشخص شده است.
در سايت (www.MehdiParvini.com) طريقه استفاده از اين استاندارد به صورت مبسوط توضيح داده شده است.
سئوال 5- چرا دبی جرمی ماده تخلیه شده از روزنه ایجاد شده روی یک خط لوله پر فشار بسیار بیشتر از دبی پمپ شده داخل خط است؟
جواب 5- به واسطه ایجاد روزنه یا سوراخ در بدنه لوله گرادیان شدیدی در فشار ایجاد می شود این گرادیان شدید به عنوان نیروی محرکه عمل می کند و حتی جهت جریان را معکوس کرده و دبی بسیار زیادی برای تخلیه ایجاد می کند که وابستگی خاصی به دبی داخل لوله ندارد.
سئوال 6- فرق مفهوم early pool fire با late pool fire در نرم افزار PHAST در چیست؟
جواب 6- در early pool fire فرض بر این است که آتش استخری بلافاصله پس از نشتی مخزن ایجاد شده و در آن نرخ ریزش ماده مورد نظر از مخزن در pool برابر با نرخ سوختن آن در آتش استخری است. در این بخش ماده سریعا به جرقه یا منبع انرژی دسترسی پیدا میکند.
ولی در late pool fire ماده خارج شده با تاخیر نسبت به مورد قبل به جرقه یا منبع انرژی به منظور ایجاد احتراق دسترسی پیدا میکند. در این حالت ما ماکزیمم شدت تابش رو از حریق دریافت خواهیم کرد.
سئوال 7- همانطوری که می دانید در نرم افزار PHAST برای یک مساله نقشه های متعددی می توان اضافه کرد. این امکان چه کاربردی برای استفاده کننده ایجاد می کند؟
جواب 7- در برخی مسائل ابعاد حوادث ایجاد شده در مقایسه با مقیاس نقشه بسیار کم (در حد چند متر) است لذا اگر بخواهیم این نتایج را روی نقشه منطقه بزرگی نشان دهیم عملا چیزی نمایش داده نخواهد شد در این حالت باید بتوانیم برای نمایش مطلوبتر نقشه کوچکتری را انتخاب کنیم تا نتایج به تفکیک نمایش داده شوند لذا می توانیم برای یک مساله نقشه های مختلفی وارد کنیم.
سئوال 8- فرق دو نرم افزار PHAST و SAFETI در چیست؟
جواب 8- نام قبلی نرم افزار SAFETI در پکیج DNV چیزی نبود جز PHAST RISK هر دو نرم افزار از پکیج DNV هستند.
کار نرم افزار PHAST بررسی و تخمین کمی پیامد است یعنی این نرم افزار احتمال مرگ، پروفایل های دما، فشار، تشعشع و غلظت را در نقاط و زمان های مختلف محاسبه می کند اما کاری با تکرار پذیری ندارد.
در مقابل نرم افزار SAFETI همان PHAST است منتهی در زمینه ارزیابی ریسک کمی استفاده می شود یعنی علاوه بر احتمال مرگ که شدت پیامد است تکرار پذیری را نیز لحاظ کرده در مجموع ریسک را محاسبه می کند.
سئوال 9- آیا به کمک نرم افزار PHAST می توان احتمال شکستن شیشه های ساختمان ها، احتمال کر شدن افراد و احتمال تخریب تجهیزات موجود در نقاط مختلف واحد را در نتیجه یک انفجار در داخل سایت به دست آورد؟ اگر جواب مثبت است چگونه؟
جواب 9- با تنظیم ضرایب تابع پرابیت در فست می توان احتمال هر واقعه ای که به ازای آن ضرایب تجربی پرابیت استخراج شده وجود دارد را به دست آورد.
سئوال 10- آیا می توان با نرم افزار PHAST انفجار در محیط های بسته را مدل کرد؟
جواب 10- در نرم افزار PHAST امکان ویژه ای برای مدلسازی انفجاز در فضاهای محدود و بررسی پیامدهای مربوطه وجود ندارد اما ساده ترین راه برای این کار، کار روی تنظیمات و پیش فرض های مدل انفجاری TNO است.
سئوال 11- نرم افزار PHAST چه محدودیت های در بررسی پیامد حوادث فرایندی (آتش، انفجار و نشت مواد سمی) در شبکه گازی دارد؟
جواب 11- مهمترین محدودیت نرم افزار فست در بررسی پیامد حوادث فرایندی در شبکه خطوط گازی عدم یکپارچکی آن است. یعنی فعلا در نرم افزار فست امکان تعریف شاخه وجود ندارد و یک خط لوله مستقیم بدون انشعاب قابل مطالعه است. البته برای حل این موضوع می توان از ترفندهایی استفاده کرد.
سئوال 12- مخلوطی از مواد سمی مختلف را در نظر بگیرید که در محیط پخش می شود. حال ما می خواهیم درصد مرگ و میر ناشی از این انتشار را در نقاط مختلف و در زمان های دلخواه به دست آوریم. به نظر شما نرم افزار PHAST سمیت منجر به مرگ را با چه فرمولی محاسبه می کند؟
جواب 12- با مراجعه به تب Parameters می توان تعیین کرد خواص سمیت مخلوط از رابطه متوسط گیری به دست آید یا بر اساس سمی ترین ماده موجود در مخلوط و یا براساس هر ماده سمی دلخواه.
ادامه دارد…
شما هم می توانید سئوال های خود را در پایین این صفحه مطرح فرمایید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
کاربرد نرم افزار PHAST در مخازن و انبارهای نفت
558 بازدید
-
کاربرد نرم افزار PHAST در یک پتروشیمی
525 بازدید
-
کاربرد نرم افزار PHAST در ایمنی معادن
163 بازدید
-
کاربرد نرم افزار PHAST در شرکت های تصفیه فاضلاب
328 بازدید
-
طرح ریزی شرایط اضطراری خط لوله با نرم افزار PHAST
233 بازدید
-
بدون توجه به این نکات از نرم افزارهای ایمنی استفاده نکنید!
584 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.