آموزش تجزیه و تحلیل حوادث- قسمت پنجم
بازدیدها: 121
ابتدا مروری بر روند کلی کار انجام دهیم. در فرایند تجزیه و تحلیل حوادث چه گام هایی لازم است برداریم ؟
تجزیه و تحلیل حوادث را می توانیم به سه مرحله کلی تقسیم کنیم. در مرحله ی اول اطلاعات و حقایق را جمع آوری میکنیم که خود این جمع آوری اطلاعات چند زیر مجموعه دارد؛ مثل محدود سازی صحنه، شناسایی و مصاحبه با شهود، جمع آوری اطلاعات میدانی و بررسی مدارک و اسناد. فاز دوم تحلیل حقایق است که توالی و ترتیب رویدادها و علت وقوع آن ها رامشخص می کنیم. در فاز سوم خروجی ها مورد بحث ماست و کیفیت کار را نشان می دهد. باید یکسری راه حل ارائه دهیم تا این اتفاقات و تجارب تلخ به وقوع نپیوندد و یک سری اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه را پیشنهاد دهیم که در این مرحله نگارش و تنظیم گزارش را داریم. در انتهای دوره خواهید دید که یک فاز دیگر اضافه کردیم که جمعا ۴ مرحله می شود. برای تیم تجزیه و تحلیل حوادث همین سه فاز کفایت می کند.
در جلسات قبل بر مبنای این فازها یکسری گامها تعیین کردم مثلاً گام اول در تجزیه تحلیل، اطلاع رسانی به کسانی که باید در جریان باشند یا هم تیمی هایمان. گام دوم محدود سازی صحنه است. صحنه به دلایل مختلف از جمله عوامل جوی یا بحث ورود و خروج افراد متفرقه که میخواهند عمدی یا غیر عمدی آثار را ازبین ببرند یا ورود و خروج حیوانات یا مواردی از این دست میتواند به هم بریزد. پس این مرحله خیلی مهم است.برای جمع آوری اطلاعات و شواهد، قبل از اینکه به چیزی دست بزنیم؛ بهتر است عکس بگیریم و یادداشت برداریم. در مورد اصول عکاسی و جمع آوری اطلاعات قبلا صحبت کردیم.
ما در فاز چهارم راجع به انجام مصاحبه با شاهدان میخواهیم صحبت کنیم. شاهدانی که در صحنه بودند یا اطلاعاتی در مورد صحنه ممکن است داشته باشند که می تواند به ما کمک کند تا ریشههای این حادثه را کشف کنیم. در مراحل بعدی ما ۵ مرحله دیگر را ادامه می دهیم مثل تعیین توالی رویداد، تعیین علل رویدادها، ارائه پیشنهاد، تنظیم گزارش و پیگیری.
الان می خواهیم در مورد مصاحبه با شاهدان صحبت کنیم صورت مسئله اینگونه است؛ فرض کنید شما به عنوان یکی از اعضای تجزیه تحلیل حوادث قرار هست که با شاهدان مصاحبه کنید و هدف این است که شما اولاً باید اطلاعاتی که آنها دارند را ثبت کنید و این اطلاعات را تشخیص بدهید که کدام اطلاعات درست و کدام نادرست است و کدام اولویت دارد و … تا حقایق را از بین این اطلاعات پیدا کنید.
برای مصاحبه باید بدانید چه مواردی را باید مد نظر قرار دهید تا این مصاحبه نیاز به تکرار توسط شخص دیگری نداشته باشد یا چه رفتارهایی را نباید مرتکب شوید و اینکه چه سوال هایی باید پرسیده شود و به چه سوال هایی نباید بپرسید. در این جلسه راجع به همین مسائل صحبت می کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.